WPC Ápolók

WPC Tisztítószer

Fa és WPC Tisztítószer

Tisztít és megszünteti az elszürkülést, mélyrehatóan eltávolítja a piszkot, lerakódásokat és más szennyeződéseket minden fa, WPC (fa/bambusz-műanyag-kompozit) felületről. Teraszok, kültéri bútorok, pergolák, pavilonok, hajópalánkok és hasonlók tisztítására. A használat módjától függően megőrzi vagy eltávolítja a természetes patinát. Nem támadja a fafelületeket.

Kérjük vegye figyelembe: A kompozit anyagoknál nagynyomású mosó nem, vagy csak nagyon alacsony nyomásra állítva használható! A fafelületekről a makacs foltokat finom csiszolópapírral lehet eltávolítani. A kopott vagy időjárás által károsított felületeket száradás után az anyag tulajdonságaitól függően kezeljük fa- vagy WPC-ápolóolajjal. A használat előtt mindig ellenőrizze az anyagok összeférhetőségét egy nem feltűnő helyen végzett próbával.

Használata: A szennyeződés nagyobb darabjait seprűvel távolítsuk el a felületről.

1. Karbantartó tisztítás, az időjárás okozta szürke patina megőrzésére: kb. 100 ml tisztítószert keverjen 5 l meleg vízbe. Szivaccsal vagy ronggyal egyenletesen hordja fel a felületre. Rövid ideig hagyja hatni, majd a szokásos módon mossa le.

2. Alap tisztítás, makacs szennyeződésénél vagy a fa eredeti színének visszanyeréséhez: a tisztítószert hígítatlanul közvetlenül a száraz felületre vigye fel, és egy szivaccsal vagy ronggyal oszlassa el egyenletesen. Kb. 20 percig hagyja hatni, közben ne hagyja megszáradni. A szer ismételt felvitelével tartsa nedvesen. Kefével erősen tisztítsa le. A fa erezete irányában haladjon a kefével. A munka végén bő, tiszta vízzel öblítse le és hagyja megszáradni.

WPC Ápoló olaj

WPC Ápoló olaj
Természetes olajokat tartalmazó vízbázisú ápolószer WPC (fa/bambusz-műanyag-kompozit) felületekre. Mattselyem csillogású bevonatot képez, felfrissíti a struktúrát és elmélyíti a színt. Véd az időjárás hatásaitól és ápolja a járódeszkákat a teraszon, balkonon vagy kerti utakon, a kerti bútorokat és a kerítéselemeket. A fa lélegző marad, és ellenállóbb lesz a vízzel és a szennyeződésekkel szemben.

Kérjük vegye figyelembe: A használat előtt mindig ellenőrizze az anyagok összeférhetőségét egy nem feltűnő helyen végzett próbával. A próbafestés feltétlenül szükséges! Csak az időjárás hatásának kitett felületen használja. Ne vigye fel piszkos vagy zsíros felületre, mert ez a felület besötétedését vagy megfeketedését okozhatja.

Használat: A felületet a Fa és WPC tisztítószerrel alaposan tisztítsa meg. A felületnek száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. A WPC ápolóolajat vékonyan és egyenletesen, ecsettel vagy hengerrel vigye fel a felületre.

A felvitt mennyiséget a felület felszívóképességéhez kell igazítani. Ne dolgozzon túl nagy mennyiséggel. A fel nem szívódott anyagot 10 perc után ronggyal távolítsa el a felületről. A felületet csak a teljes száradás után (kb. 2-3 óra) vegye használatba. A hatás kb. 24 óra után észlelhető. Ha a kezelés hatását gyengének ítéli, ismételje meg.

Kiadósság: a felület jellegétől és felszívóképességétől függően 0,5 liter ápolószer 16-35 négyzetméterre elegendő.

WPC Impregnáló

WPC Impregnáló
Hosszantartó, színfelfrissítő védelem a WPC és BPC (fa/bambusz-műanyag-kompozit) felületek számára. Csökkenti az olajos, zsíros, vizes szennyeződések felületbe hatolásának veszélyét, és megkönnyíti a tisztításukat.

Kérjük vegye figyelembe: A használat előtt mindig ellenőrizze az anyagok összeférhetőségét egy nem feltűnő helyen végzett próbával! Az impregnálószer használatát követően olajok vagy lazúrok felhordása többé már nem lehetséges.

Használat:  A felületet a Fa és WPC tisztítószerrel alaposan tisztítsa meg. A felületnek száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. A WPC impregnálószert vékonyan és egyenletesen, ecsettel vagy hengerrel vigye fel a felületre.

A felvitt mennyiséget a felület felszívóképességéhez kell igazítani. Ne dolgozzon túl nagy mennyiséggel. A fel nem szívódott anyagot 10 perc után ronggyal távolítsa el a felületről. A felületet csak a teljes száradás után (kb. 2-3 óra) vegye használatba. A hatás kb. 24 óra után észlelhető. Ha a kezelés hatását gyengének ítéli, ismételje meg.

Kiadósság: a felület jellegétől és felszívóképességétől függően 0,5 liter impregnálószer 15-30 négyzetméterre elegendő.